Dintotdeauna s-a spus ca e mai bine sa previi decat sa tratezi, lucru cu care noi suntem perfect deacord. Pe langa igiena personala, trebuie sa luam in calcul si dezinfectarea suprafetelor si a obiectelor cu care mainile noastre ajung des in contact. Ce dezinfectanti de suprafete sa folosim? Care este cel mai eficient?

Stiati ca conform ultimelor statistici servetelele dezinfectante ocupa locul fruntas in preferinte? Ele sunt urmate de dezinfectantii gata preparati pentru folosire sub forma de spray si abia apoi regasim dezinfectantii de suprafete concentrati care necesita dilutie.

Servetelele dezinfectante pentru suprafete

Practice si usor de folosit, servetelele dezinfectante pentru suprafete pot fi folosite atat in unitatile medicale, cat si in alte spatii, precum biroul in care iti desfasori activitatea sau chiar si acasa.

Dezinfectarea periodica a suprafetelor este o metoda prin care poti preveni raspandirea microbilor si a virusilor care se pot lua prin atingere. In sezoanele de gripe si raceli sansele de a contacta un virus sunt crescute, dezinfectarea suprafetelor precum mesele, birourile, usile, cu precadere clantele, ar trebui sa devina un obicei.

Servetele dezinfectante pot fi folosite si in unitatile spitalicesti pentru o deinfectare prealabila sterilizarii. De asemenea, ele sunt usor de folosit in cabinete dentare si in zonele de trafic si expunere ridicata. In plus, nu exista risc de pulverizare sau stropire accidentala.

Exista virusuri rezistente la agentii de curatare obisnuiti  si care pot rezista saptamani la rand pe suprafete, tocmai de aceea este indicat sa se foloseasca dezinfectanti suprafete cu proprietati de curatare ridicate.

dezinfectant suprafete servetele

Servetele dezinfectante pentru suprafete si pentru uz medical

Servetele dezinfectante pentru telefonul mobil

Stii de cate ori iti atingi pe zi telefonul mobil? Foloseste servetele dezinfectante pentru a indeparta microbii de pe intreaga suprafata a telefonului. Sterge-ti des tastatura, mouse-ul, volanul, geanta si alte obiecte pe care le atingi frecvent.

Dezinfectanti suprafete sub forma de spray

Preparate pentru a fi utilizate imediat, dezinfectantii suprafete sub forma de spray sunt usor de folosit si au un efect antibacterian puternic. Dezinfectarea prin pulverizare este eficienta si prin faptul ca jetul de pray poate ajunge si in locurile inguste sau mai greu accesibile.

Cei mai multi dezinfectanti pentru suprafete au efect biocid, tocmai in ideea in care ne dorim o curatare eficienta si o indepartare cat mai mare a virusurilor, bacteriilor si ciupercilor care ne-ar putea contamina si afecta starea de sanatate.

dezinfectant suprafete tip spray

Dezinfectan suprafete tip spray gata preparat pentru a putea fi folosit pe orice suprafata, de la clinici si spitale, la restaurante si cafenele. Este bun de folosit si acasa in baie si bucatarie.

Dezinfectanti suprafete concentrati

Transmiterea de infectii este un pericol real in unitatile medicale si cabinetele stomatologice. Curatarea suprafetelor cu dezinfectanti concentrati cu actiune biocida este obligatorie pentru o igiena care sa protejeze atat cadrele medicale cat si pacientii.

O suprafata contaminata poate imbolnavi. Totodata, suprafata poate contamina aerul din incapere si riscul de contaminare si imbolnavire creste. Exista dezinfectanti care pot actiona atat pe suprafete cat si in aer, dezinfectanti microaeroflora.

dezinfectant concentrat pentru supratete si pentru microaeroflora

Dezinfectant concentrat pentru supratete si pentru microaeroflora ideal de folosis in sistemul medical

Ramanem in spera sistemului medical. Auzim des vorbindu-se despre septicemie si infectiile din unitatile medicale.

Dezinfectanti pentru instrumentarul medical si suprafete pentru combaterea infectiilor nosocomiale

Septicemia este o forma de contaminare a sangelui, este o infectie nosocomiala care poate fi prevenita printr-o rutina de igiena metodica realizata cu dezinfectanti concentrati dedicati sistemului medical, inclusiv instrumentarului.

Alte infectii nosocomiale care pot fi prevenite printr-o igiena stricta cu dezinfectanti concentrati pentru suprafete si pentru instrumentar de uz medical.

Alte infectii nosocomiale care ne pun in pericol sanatatea pacientilor internati sau a cadrelor medicale:

  • pneumonii
  • infectiile de situs chirurgical
  • infectii urinare
  • infectii ale cataterelor si dispozitivelor medicale

Folosirea de dezinfectanti concentrati pentru suprafete si instrumentar medical cu efect biocid este parte din masurile pe preventie pe care orice unitate are obligatia de a le lua.

Dezinfectanti biocid cabinete stomatologice

In cabinetele dentare se folosesc dezinfectanti de suprafete cu efect biocid. Trebuie sa tinem cont ca clinicile dentare sunt parte a sistemului medical si se supun acelorasi rigori in ceea ce priveste igiena si siguranta pacientului.

dezinfectant concentrat pentru pavimente, suprafete si instrumentar medical

Dezinfectant concentrat pentru pavimente, suprafete si aer recomandat pentru igienizarea saloanelor de spital, clinicilor stomatologice, cabinetelor veterinare, coafoarelor si frizeriilor. Poate fiu folosit si la dezinfectarea instrumentarului medical prin imersie.

Dezinfectantii cu spectru larg de actiune trebuie folositi conform instructiunilor care se regasesc pe prospect. Dezinfectarea suprafetelor este la fel de importanta ca igienizarea mainilor. Daca atat suprafetele cat si mainile sunt igienizate metodic si cu produse biocide, riscul de transmirere al infectiilor scade.