Sa faci curat, sa dezinfectezi suprafetele nu este chiar asa de usor cum pare. Cum poti fi sigur ca dezinfectantul folosit este cel mai bun in lupta cu virusii si microbii care dau o petrecere pe suprafetele din spitale, clinici, cabinete medicale, cabinete stomatologice, cabinet veterinare, coafoare si saloane de cosmetica, frizerii sau chiar in propria casa? Daca vrei sa fii sigur ca cureti eficient, atunci foloseste dezinfectanti profesionali.

Folosind dezinfectanti profesionali sau dezinfectanti medicali avizati de Ministerul Sanatatii poti fi sigur de eficienta acestora impotriva inamicilor nevazuti si periculosi: microbii.

De ce sa folosesti dezinfectanti cu efect biocid?

Substantele biocid contin una sau mai multe substante active care au ca scop uciderea sau diminuarea organismelor daunatoare. Este important ca pe langa efectul dezinfectant pe care il au, produsele de curatare biocid sa fie sigure de folosit. Cunoastem cu totii mirosul de spital, substantele dezinfectante puternice nu pot fi ascunse cu miros floral sau alte arome placute nasului.

Care este gradul de dezinfectie recomandat?

Sa fim seriosi, in functie de posibilitatea de a contamina sau de a fi contaminat, gradul de dezinfectie difera. Una e sa vorbim despre dezinfectarea unei sali de chirurgie si alta este sa vorbim despre dezinfectarea unui coafor. Este clar ca pentru ambele trebuie folositi dezinfectanti profesionali, insa de concentratie diferita. Un dezinfectant de nivel inalt, medical, distruge cea mai mare parte bacteriilor, fungilor si virusilor.

Dezinfectant profesional gata preparat sau concentrat?

Poti opta pentru dezinfectanti gata preparati, sunt usor de folosit. Pentru spitale si cabinete stomatologice se pot folosi dezinfectanti medicali foarte concentrati gata preparati sau care se dilueaza cu apa sau detergent in funtie de nivelul posibilei contaminari. Cu cat pericolul scade, cu atat dilutia poate fi mai mare. Nu va faceti griji, veti gasi dilutiile recomandate pe etichete. 
Materia organica (sangele) este foarte greu de curatat. Dezinfectantii de suprafete profesionali contin saruri de amoniu care dizolva resturile de materie organica si inlatura posibila contaminare.

De ce sa folosesti dezinfectanti profesionali?

1. Iti ofera siguranta unei igienizari sigure
2. Au spectru larg de actiune
3. Sunt foarte eficienti in formula concentrata cat si atunci cand sunt diluati
4. Sunt compatibili cu multi detergenti de supratete
5. Nu ataca suprafetele si permit imersiunea instrumentarului medical
6. Sunt eficienti impotriva mucegaiurilor
7. Au efect biocid.

Acestea fiind spuse este lesne de inteles de ce dezinfectantii profesionali sau dezinfecatii medicali sunt atat de eficienti si recomandati a fi folositi in mediile unde riscul de contaminare este crescut. Ne protejam pe noi si pe cei din jur daca igienizam correct suprafetele.