Siguranta trebuie sa fie cuvantul de ordine in orice unitate medicala, fie ca este vorba de un spital unde se fac interventii chirurgicale, fie ca este vorba de cabinetul medicului de familie. Orice suprafata pe care o atingi poate fi un factor de contaminare, motiv pentru care curatarea suprafetelor ar trebui in mod obligatoriu sa se faca cu dezinfectanti medicali, dezinfectanti profesionali avizati de Ministerul Sanatatii.

Ne-am gandit sa venim in intampinarea celor care folosesc dezinfectanti medicali cu o recomandare de 10 dezinfectanti profesionali care asigura o igiena corespunzatoare in spatiile medicale.

1.Gel dezinfectant maini K-Sept

Mainile sunt cele care intra in contact cu suprafetele din jur, mainile sunt cele care te ating atunci cand mergi la un consult medical, atunci cand mergi la dentist sau cand ai nevoie de o interventie chirurgicala. Gelul dezinfectant pentru maini se foloseste dupa spalarea mainilor ca o masura suplimentara de dezinfectare.

K-Sept dezinfectant maini are eficienta dovedita clinic. Cu 75% continut de alcool si glicerina in cmpozitie, gelul dezinfectant k-Sept este prima noastra recomandare in ceea ce priveste dezinfectantii medicali pentru maini.

dezinfectant medical maini 1

Gel de maini dezinfectant K-Sept, 25.71 lei/ 500ml, www.prohealth.ro

2. Dezinfectant suprafete Sterisol

Atingerea usilor (clantelor) este un pericol de contaminare pentru toti cei care intra intr-un cabinet medical, intr-o institutie, in birou etc. Dezinfectarea suprafetelor cu un dezinfectant medical profesional precum Sterisol este o masura pe care fiecare o poate lua.

Sterisol dezinfectant pentru suprafete are actiune biocida si poate si folosit in unitatile medicale, inclusiv pentru dezinfectarea instrumentarului medical. Recomandam folosirea lui in institutiile cu trafic mare precum scoli, gradinite, coafoare, birouri etc.

dezinfectant medical suprafete 2

Dezinfectant medical suprafete Sterisol, 17.26 lei/500 ml, www.prohealth.ro

3. Dezinfectant de suprafete gata de utilizare Klintensiv

Cu actiune antibacteriana si antivirala puternica, Klintensiv – dezinfectant suprafete gata de utilizare, este eficient in dezinfectarea suprafetelor din salile de chirurgie, din cabinetele stomatologice, din salile de asteptare si de tratament din spitale, din unitatile de invatamant, din spatiile de productie etc.

Substantele active din Klintensiv – dezinfectant suprafete gata de utilizare protejeaza atat personalul medical cat si pacientul de o posibila contaminare cu microbi.

dezinfectant medical suprafete 3

Dezinfectant medical de suprafete gata de utilizare Klintensiv, 18,08 lei/500 ml, www.prohealth.ro

4. Igienizant de suprafete K-Sept pe baza de alcool etilic

Cu o eficienta ridicata impotriva bacteriilor si ciupercilor, igienizantul de suprafete K-Sept cu alcool este un antiseptic puternic care omoara o mare parte din bacteriile cunoscute. In doar un minut, dezinfectantul medical ucide bacteriile si ciupercile prezente pe suprafetele dure.

Igienizantul de suprafete k-Sept poate fi folosit ca dezinfectant medical in spitale si ca dezinfectant universal in institutii, spatii de productie, birouri sau acasa.

dezinfectanti medicali suprafete 4

Igienizant suprafete cu alcool k-Sept, 21 lei/750 ml, www.prohealth.ro

5. PHAGO’GEL – Gel dezinfectant maini, piele sensibila

Dezinfectarea chirurgicala a mainilor presupune geluri hidroalcoolice cu continut de alcool de 75%. Agentii de emoliere continuti combat uscarea pielii. Vorbim de un gel de maini medical cu utilizare frecventa, tocmai de aceea se pune accent si pe partea de protectie a pielii.

Phago Gel dezinfectant de maini este ideal pentru pielea sensibila. Este un dezinfectant medical pentru maini ideal pentru o dezinfectare eficienta, recomandat chirurgilor, stomatologilor, celor care fac recoltari etc.

dezinfectant medical maini 5

Gel dezinfectant medical pentru maini, piele sensibila, 35,04 lei/1l, www.prohealth.ro

6. KLINOSEPT – Dezinfectant rapid de suprafete pe baza de alcool

Ne concentram pe dezinfectantii medicali puternici pentru salile de operatii pentru ca, inca, nu stam bine la infectiile cu transmitere in unitatile medicale (nosocomiale). Cu cat interventiile sunt mai ample cu atat riscul de contaminare creste.

Klinosept este un dezinfectant medical rapid, gata preparat, cu eficacitate dovedita in curatarea suprafetelor cu risc de contaminare crescut.

dezinfectant medical cu alcool 6

Dezinfectant rapid suprafete pe baza de alcool Klinosept, 26,60 lei/500ml, www.prohealth.ro

7. DAVERA SOAP – Sapun lichid antimicrobian medicinal

Spalatul mainilor cu un sapun antibacterian este prima regula de igiena, fie ca vorbim de igiena poprie, fie ca vorbim de igiena obligatorie din institutiile medicale. Atat medicii cat si pacientii ar trebui sa-si spele manile la intrare si iesirea din orice sala de consult sau tratament.

Am spus si mai sus depre contactul inevitabil al manilor cu suprafetele. Mainile sunt cele care necesita curatare si igienizare frecventa. Un sapun lichid medicinal, antimicrobian este mai eficient decat un sapun obisnuit.

Cu proprietati dezinfectante dovedite, Davera Soap este acel sapun dezinfectant recomandat de catre medici, stomatologi si profesionisti din domeniul sanatatii care il folosesc frecvent.

sapun lichid dezinfectant medicinal 7

Sapun lichig medicinal antimicrobian, dezinfectant, 26,87 lei/500ml, www.prohealth.ro

8. Ambiocide, dezinfectant medicinal pentru microaeroflora

Aerul pe care il respiram ne poate si imbolnavi. Pe langa aerisirea frecventa, in mediul medical este nevoie de o purificare a aerului in vederea decontaminarii de virusi si mucegaiuri. Cu ajutorul unui nebulizator si a dezinfectantului medical Ambiocide de la Klintensiv se poate realiza o dezinfectie eficienta a aerului.

Contaminarea pe calea aerului este una frecventa. In zonele de trafic dezinfectarea microaeroflorei ar trebui sa se faca regulat, cu un produs dezinfectant de genul Ambiocide.

dezinfectanti medicali 8

Dezinfectant medical microaeroflora, 26,20 lei/1l, www.prohealth.ro

9. PRESTISEPT – Sapun lichid dezinfectant pentru maini

Ne intoarcem la dezinfectarea manilor si venim cu o noua recomandare, Prestisept, un sapun dezinfectant, antimicrobian pentru caratarea mainilor si a tegumentelor.

Avizat de Ministerul Sanatatii, acest sapun dezinfectant medicinal are dublu rol: de spalare al manilor si de dezinfectare al tegumentelor.

sapun dezinfectant medicinal maini 9

Sapun dezinfectant medicinal pentru maini si tegumente, 23,20 lei/500ml, www.prohealth.ro

10. Detergent dezinfectant concetrat medicinal pentru suprafete

KLINTENSIV – Detergent dezinfectant concentrat este ideal pentru igienizarea oricaror suprafete. Totodata este recomandat si pentru dezinfectarea instrumentarului medical si a microaeroflorei.

Produs biocid cu putere mare de actiune, detergentul dezinfectant concentrat dizolva reziduurile proteice si reduce posibilitatea de infectare si contaminare atat a pacientilor cat si a personalului medical.

detergent medicinal concentrat 10

Detergent dezinfectant concentrat, biocid, profesional,pentru spitale. 69,43 lei/1l, www.prohealth.ro

In contextul pandemiei actuale va recomandam achizitionarea si folosirea de dezinfectanti profesionali medicali cu actiune biocida si care au avizul Ministerului Sanatatii.